Дата

Дольношльонський бігосик з телятини

Бігосик з телятини

27 травня в готельно-ресторанному комплексі «Краків» відбувся Фестиваль польської культури. Запрошеним гостем був шеф-кухар з Польщі – Збігнєв Кожлік, який провів надзвичайно смачні майстер-класи з приготування традиційних польських страв.

Спробуймо Бігосик від шефа – Dolnośląski bigosik z cielęciny jabłek i orzechow.

Необхідні для приготування інгредієнти:

На 10 порцій:

  • 1 кг телячої вирізки;
  • 150 г ядер волоських горіхів;
  • 200 г кислих яблук;
  • 1 стебель селери;
  • 100 мл сухого білого вина;
  • 200 г цибулі;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 л сметани 30%-вої жирності;
  • олія;
  • пучок базиліку;
  • щіпка естрагону;
  • сіль, перець за смаком

Цибулю обсмажте на олії з вершковим маслом. Додайте нарізане великими кубиками м’ясо і смажте його до напівготовності. Потім додайте по черзі подрібнену селеру, чищені й нарізані зелені яблука (наприклад, сорт «симиренко») і смажте ще 5 хвилин.

Влийте вино і готуйте, доки воно не випариться. Додайте сметану й тушкуйте на маленькому вогні ще 20 хвилин.

Наприкінці додайте сіль, перець за смаком, підсмажені подрібнені горіхи, базилік і естрагон.

Традиційна польська страва готова.

Смачного!