Дата

Faworki – традиційні польські солодощі

Любов до ласощів в кожного з нас залишилась ще з дитинства, частенько ми кратькома любили поласувати зефіркою, печеньком, цукерками в необмеженій кількості, поки не почуємо від батьків “на сьогодні досить!”. Так і сьогодні ми вже самі собі часто говоримо досить, але ж треба іноді побалувати свої примхи, тим більше не так багато часу потрібно щоб їх приготувати. Дивіться самі.

Необхідні для приготування інградієнти:

  • 250г борошна пшеничного;
  • 500г масла;
  • 4 яєчних жовтки;
  • 2 ст. л. сметани або 3 ст.л жирних вершків;
  • 1 ст. л спирту (горілки, коньяку);
  • 1 ст.л. цукру;
  • дрібка солі;
  • 0,5г соди харчової або розпушувача;
  • 150г цукрової пудри для присипки

Просійте борошно в миску, додайте сіль і соду, перемішайте. У другій мисці збийте жовтки з ложкою цукру в піну.

Після цього все обережно змішайте і додайте сметану (вершки) та спирт. Замішайте м’яке тісто, оберніть в поліетиленову плівку і залиште його приблизно на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Після цього тісто тонко розкачайте на поверхні, злегка посипаній борошном і нарізаємо на смужки 10 см в довжину і 3 см в ширину. Посередині кожної смужки робимо невеликий надріз і простягаємо крізь нього один з кінців.

В цей час розтоплюємо вершкове масло і смажимо в ньому Фаворки до золотистого кольору з обох сторін. Готові фаворки викладаємо на паперовий рушник, після чого посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смаком! А для більш насиченого аромату в пудру можна дабавити трохи ваніліну.