27 травня в готельно-ресторанному комплексі «Краків» відбувся Фестиваль польської культури. Запрошеним гостем був шеф-кухар з Польщі – Збігнєв Кожлік, який провів надзвичайно смачні майстер-класи з приготування традиційних польських страв.
Спробуймо Бігосик від шефа – Dolnośląski bigosik z cielęciny jabłek i orzechow.
Необхідні для приготування інгредієнти:
На 10 порцій:
- 1 кг телячої вирізки;
- 150 г ядер волоських горіхів;
- 200 г кислих яблук;
- 1 стебель селери;
- 100 мл сухого білого вина;
- 200 г цибулі;
- 200 г вершкового масла;
- 1 л сметани 30%-вої жирності;
- олія;
- пучок базиліку;
- щіпка естрагону;
- сіль, перець за смаком
Цибулю обсмажте на олії з вершковим маслом. Додайте нарізане великими кубиками м’ясо і смажте його до напівготовності. Потім додайте по черзі подрібнену селеру, чищені й нарізані зелені яблука (наприклад, сорт «симиренко») і смажте ще 5 хвилин.
Влийте вино і готуйте, доки воно не випариться. Додайте сметану й тушкуйте на маленькому вогні ще 20 хвилин.
Наприкінці додайте сіль, перець за смаком, підсмажені подрібнені горіхи, базилік і естрагон.
Традиційна польська страва готова.
Смачного!
Відео приготування дольношльонського бігосику з телятини
Авторський рецепт від шеф-кухаря з Польщі – Збігнєва Кожліка у виконанні ведучої рублики “Смачний вихідний” (День у Мегаполісі) Світлани Яструбенко