Однією з цікавих польських страв є Pierogi z podrobami – пироги (вареники) з потрохами. Ця страва проста, смачна та оригінальна. Щоб спробувати і зрозуміти Ваше це чи ні, Ви можете завітати в ресторан “Краків” вибравши позицію в меню “Польські пироги з Потрухами”. Також цю смакоту можна приготувати самостійно – ось простий рецептик пирогів з потрохами.
Необхідні для приготування інгредієнти:
- Для начинки:
- 1 кг свинячих субпродуктів (серце, легені, печінка)
- 1 велика цибуля
- приправи для фаршу
- олія
- сіль, перець
Субпродукти очистити, залити холодною водою, додати сіль, приправи і варити до м’якості. Охолоджені субпродукти подрібнити в фарш. На сковороді розігрійте олію, додайте нарізану цибулю і обсмажте. Додати в начинку, ретельно перемішати, приправити за смаком.
Тісто можна зробити на будь-який смак як для звичайних вареників, ми пропонуємо такий варіант:
- 4 склянки борошна
- 2 чайні ложки солі
- 1 столова ложка вершкового масла
- 2 збитих яйця
- приблизно 2 склянки гарячої води
Просіяти борошно, зробити заглиблення, додати сіль, масло, яйця. Поступово замішуйте еластичне тісто, додаючи воду. Розкочуємо тісто, вирізаємо кружечки. Нанесіть начинку ложкою і загорніть краї. У великій каструлі закип’ятити воду, покласти окріп і варити до м’якості.
Приємного апетиту 🙂