За кожною стравою в меню ресторану «КРАКІВ» стоїть клопітка праця та талант шеф-кухаря. Інноваційність у найсмачнішому її вигляді, про що свідчить «Меню від ШЕФА» з унікальними позиціями: Рулети із Сандача (філе судака з печеними чері та соусом із цибульки порей) Шашлик із курчака в беконі та соусом BBQ (доповнений стейком із червоної капусти) Паштет з […]
Польські смаколики
Польські пироги з потрохами
Однією з цікавих польських страв є Pierogi z podrobami – пироги (вареники) з потрохами. Ця страва проста, смачна та оригінальна. Щоб спробувати і зрозуміти Ваше це чи ні, Ви можете завітати в ресторан “Краків” вибравши позицію в меню “Польські пироги з Потрухами”. Також цю смакоту можна приготувати самостійно – ось простий рецептик пирогів з потрохами. […]
Масляна в Польщі та в Україні, що куштують
Свято Масляної припадає на останній тиждень перед початком Великого посту. В Україні головною стравою цього свята є млинці, в Польщі – це пампушки. Масляна в Польщі дуже схожа на нашу, основний день святкування припадає на так званий Жирний четвер – Tłusty czwartek. За традицією в цей день поляки організовують гучні гуляння, влаштовують ярмарки, випікають млинці та пампушки.
Дольношльонський бігосик з телятини
27 травня в готельно-ресторанному комплексі «Краків» відбувся Фестиваль польської культури. Запрошеним гостем був шеф-кухар з Польщі – Збігнєв Кожлік, який провів надзвичайно смачні майстер-класи з приготування традиційних польських страв. Спробуймо Бігосик від шефа – Dolnośląski bigosik z cielęciny jabłek i orzechow.
Смачні польські ковбаски – робимо й смакуємо
Польська кухня дуже різноманітна і цікава, вона поєднала в собі багаторічні традиції і сучасні смаки. Переважаючими є м’ясні страви. От і сьогодні можна спробувати зробити самому справжню польську ковбаску – байдужим не залишиться ніхто! Рецепт від шеф-повару ресторанно-готельного комплексу “Краків”
Faworki – традиційні польські солодощі
Любов до ласощів в кожного з нас залишилась ще з дитинства, частенько ми кратькома любили поласувати зефіркою, печеньком, цукерками в необмеженій кількості, поки не почуємо від батьків “на сьогодні досить!”. Так і сьогодні ми вже самі собі часто говоримо досить, але ж треба іноді побалувати свої примхи, тим більше не так багато часу потрібно щоб їх приготувати. Дивіться самі.
Рецепт приготування “Бігоса”
Якщо звернутися до google з питанням – «що таке бігос», то отримаємо таке визначення – «страва польської, литовської, білоруської й української кухонь, тушкована капуста зі свининою, шинкою, корейкою, шпиком, ковбасою. Основний овочевий компонент — капуста (свіжа та квашена)». Отже, вже з вище написаного цікавість до даної страви закрадається в душу. Кількість способів приготування бігосу немала і в кожному з них є своя родзинка, яка змінює відтінки смаку в залежності від доданого інгредієнту.